Ouderbrief 24-03

Oosterhout, 24 maart 2020

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

 

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Zoals jullie mogelijk al gehoord hebben, zijn de centrale examens dit schooljaar geannuleerd. Dat geldt ook voor de praktijkexamens van het vmbo (de zgn CPSE’s). Op basis van de resultaten van de schoolexamens wordt er beslist of examenleerlingen geslaagd zijn. Als ze hiervoor geslaagd zijn ontvangen leerlingen een volwaardig diploma. Zoals het nu lijkt weten examenleerlingen in juni of ze geslaagd zijn of niet.

We kunnen ons goed voorstellen dat dit nieuws niet prettig is om te ontvangen. In deze corona-crisistijd ontstaan logischerwijs zorgen en onzekerheden over de toekomst van uw zoon of dochter.

Minister Slob: “Het doel van het nemen van deze maatregelingen is juist om examenleerlingen ondanks de coronacrisis te begeleiden naar een goede afronding en met een volwaardig diploma op zak de overstap te kunnen laten maken naar het vervolgonderwijs.”

Schoolexamens
Na de berichtgeving gisteren waarin verscherpte maatregelen werden aangekondigd, ontstond logischerwijs verwarring over hoe het verbod op samenkomsten te verenigen is met het doorgaan van de schoolexamens. Met het besluit van minister Slob krijgen we als school tot 6 juni – met inachtneming van de RIVM-richtlijnen – de tijd om de schoolexamens af te nemen.

 Vandaag hebben wij besloten om de geplande schoolexamens van deze week uit te stellen. Wij verwachten op korte termijn informatie over de nieuwe zak- en slaagreling en de herkansingen, op basis waarvan wij dan een nieuwe planning zullen maken. We informeren u hierover uiterlijk maandag 30 maart. Het schoolgebouw is gesloten tot en met 30 maart.

We begrijpen dat dit een onzekere tijd is met de begrijpelijke zorg voor uw zoon of dochter. Deze zorg delen wij. We begrijpen dat zeker voor examenleerlingen dit een verwarrende tijd is.  We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw zoon/dochter met de juiste begeleiding de schoolexamens af kan ronden.

Wij wensen u gezondheid, uithoudingsvermogen en energie in deze moeilijke tijden. Wees voorzichtig, let op elkaar en geniet van de goede dingen die er zijn.

Met een hartelijke groet,

Nynke Gerritsma, rector Kwadrant Scholengroep
Jacqueline Ringens, wnd directeur Hanze College