Leerlingen Hanze College op bezoek bij bedrijven!

Leerlingen Hanze College op bezoek bij bedrijven!

Meer dan twintig bedrijven uit Oosterhout en omstreken ontvangen leerlingen!

Van kinderboerderij MEK tot aan Hitachi. Van Brownies&downieS tot aan Truck en Bus-service Bluekens. Van de Blokker tot aan Moove Oosterhout. Tientallen bedrijven hebben vrijdag 14 juni de eerstejaars leerlingen van het Hanze College ontvangen. Voor het tweede jaar op rij heeft het Hanze College samenwerking gezocht met bedrijven om de leerlingen een goed beeld te laten krijgen van mogelijk toekomstige beroepen en bedrijven waar ze kunnen gaan werken.

Het Hanze College is dé VMBO-school van Oosterhout. Leerlingen leren hier met hoofd, hart en handen. Leerlingen stromen na het Hanze College uit naar het MBO en komen daarna in veel verschillende richtingen te werken. De keuze voor uitstroom naar welke opleiding de leerlingen gaan, is niet altijd even makkelijk. Waar ben je goed in? Wat is nou een echt leuk beroep?
Naast de lessen Loopbaanoriëntatie die de leerlingen op het Hanze College volgen, is het belangrijk dat ze een goed beeld hebben van de beroepen waar ze allemaal kunnen gaan werken. In de bovenbouw gaan leerlingen op stages en in het tweede jaar krijgen leerlingen uitleg over beroepen uit de door hen gekozen richting. Als aanvulling is er nu voor het tweede jaar op rij de snuffelstage voor eerstejaars leerlingen.

Zoals op de foto’s is te zien gaan leerlingen alle richtingen op en daar zijn we als Hanze College meer dan trots op! We willen alle bedrijven die hun medewerking hieraan hebben verleend bedanken en we hopen volgend jaar op nog zo’n mooie ochtend!