Fietsenproject Hanze College gestart!

 

Onlangs is het fietsenproject gestart voor de leerlingen van leerjaar 1. Doel van deze lessen is om de leerlingen op een actieve en praktische manier kennis te laten maken met het profiel Mobiliteit en Transport en ze tevens ‘sleutelvaardigheden’ bij te brengen. Tevens leren ze de onderdelen van een fiets en de gebruikte gereedschappen te herkennen en te benoemen.

Met de steun van vele ouders en collega’s , die het project van ongeveer 45!! gebruikte fietsen hebben voorzien, kon er gestart worden met het repareren van een binnenband en met de bevestiging van de voorwielen. Ook door de firma Post fietsen in Kaatsheuvel werd het project voorzien van materialen en fietsgereedschappen. Met veel enthousiasme werden de mountainbikes, kinderfietsen en stadsfietsen met bandenlichters en ringsleutels bewerkt.

Tijdens het project kunnen de leerlingen uitgroeien van het ‘baby’ niveau naar ‘expert’, wat inhoudt dat de opdrachten steeds gecompliceerder en uitdagender worden gemaakt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van instructiefilmpjes om te zien hoe bepaalde klussen geklaard moeten worden.

Ook zal de logistieke kant aan de orde komen. De leerlingen zullen zelf het magazijn gaan bedienen waarin de gereedschappen en materialen verstrekt en weer ingenomen worden.

Namens het Hanze college willen we alle ouders en collega’s en de firma Post fietsen die ons van de benodigde fietsen en materialen hebben voorzien bij deze heel erg bedanken.

Robert de Jong.