Binnenkijken

Projecten “Beleef de techniek” veel belangstelling

In de regio Oosterhout-Dongen-Raamsdonksveer-Geertruidenberg-Rijen nemen 50 groepen (7)8 op het Hanze College in Oosterhout deel aan het project “Beleef de techniek”. Op een vrijdagmiddag bouwen ze met de klas een huis, plaatsen een wastafel, monteren een deurbel en zorgen voor een feestelijke verlichting van hun kamer of bouwen een nieuwe skelter. De opdrachten worden uitgevoerd op de werkplekken van de moderne techniekpleinen van het Hanze College.

Doel is deze leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met Techniek en als je hiervoor kiest na het VMBO te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het project wordt mogelijk gemaakt door “De Vrienden van het Hanze College” een bedrijvenstichting, die op deze manier wil meewerken aan een juiste beeldvorming van deze sector.

Het Hanze College verzorgt voor het VMBO/MAVO in alle leerroutes opleidingen in de techniek. Je maakt er een start, oriënteert je in verschillende beroepsrichtingen,  in de bedrijven en maakt er een bewuste keuze voor de afronding van de opleiding in het MBO.

Alle beschikbare projectmiddagen voor het lopende schooljaar werden binnen 10 dagen ingevuld.

Wilt u meer informatie, wilt u in de toekomst ook met de klas een keer deelnemen,  neem dan contact op met de school (0162-453581) of mail naar info@hanze-college.nl